16. okt
FORNØYD: Styreleder i Stange Båtforening, Terje Emil Dahl, er strål­ende fornøyd med den «nye» båthavna. Foto: Gjermund Trøan
 
Snart i mål med millionprosjekt
STANGE: I fjor høst gikk styret i Stange Båt­forening enstemmig inn for en enorm fornying av båthavna ved Gillundstranda. Det store dugnadsprosjektet er nå snart i mål.

Publisert: 07.aug.2019 21:00
Oppdatert: 09.aug.2019 08:46

– Det var bare så vidt at vi rakk det, sier styreleder i Stange Båtforening, Terje Emil Dahl.

I fjor høst vedtok et enstemmig styre at de skulle bruke 3,7 millioner kroner på rehabilitering av båthavna ved Gillundstranda.

– Det ble en lang søknadsprosess med tanke på å traue ut havna. Til­latelsen kom i grevens tid, klokka halv seks en torsdag. Entreprenøren startet morgenen etter, forteller Dahl.

Rakk det akkurat

Etter dette har det gått slag i slag, med en rekke medlemmer på dugnad.

– Vi ble akkurat ferdig med alt det viktigste før 1. mai – da Mjøsa begynte å stige, sier Dahl.

Havna er nå dypere, den har nye brygger og moringer, og moloen er blitt hevet. I tillegg er en rekke tiltak gjort på land. De er i mål med det meste, men én molo gjenstår. Den skal fikses opp neste år. Der vil blant annet Redningsselskapet få egen plass.

– Fra og med 28. mai kunne folk sjøsette båtene sine her, sier Dahl.

Stor dugnadsvilje

Styrelederen er svært stolt av innsatsen foreningens medlemmer har lagt ned.

– Vi ender trolig på cirka 1.100 dugnadstimer. På det meste omtrent 40 personer samtidig. Folk har virkelig vært flinke til å stille opp. Faktisk har noen også ringt for å spørre om de kan få være med på dugnad, sier Terje Emil Dahl og legger til:

– Det har vært kjempegøy egentlig.

 
Redaksjonen: post@stangeavisa.no
Abonnementsavdelingen:abo@stangeavisa.no
Reklameavdelingen:monica.blystad@hamarmedia.no
Stangeavisa arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Stangeavisa har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Stangeavisa bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no