16. okt
I FELLA: Assisterende butikksjef Lars Jøran Dyreng og butikkmedarbeider Jane Haukåssveen er oppgitt over at enkelte ungdommer får seg til å spenne opp musefeller og legge dem tilbake i salgskurven. Resultatet gjør vondt, skikkelig vondt for de som blir rammet.
 
Spenner opp musefeller og legger dem tilbake i salgskurven
STANGE: De ansatte på Europris Stange er lei av at folk spenner opp musefeller og legger dem tilbake i salgskurven. – Dette kan være farlig for små barn, sier Lars Jøran Dyreng.

Publisert: 13.jan.2017 12:49
Oppdatert: 13.jan.2017 12:53

Hvor frekke kan folk bli? På Europris Stange har de i et par års tid vært plaget med at ukjente spenner opp musefeller og legger dem tilbake i salgskurven sammen med de andre muse­fellene. Resultatet er ikke vanskelig å se for seg...

– Jeg har selv blitt tatt i musefelle et par ganger i forbindelse med rydding av varene. Jeg kan love deg at det ikke er særlig godt, sier assisterende butikksjef Lars Jøran Dyreng.

Skrev plakat

Sist gang dette skjedde var tirsdag, da Dyreng på nytt opplevde å gå i fella. Det smalt til over fingrene hans. I frustrasjon gikk han til det skrittet å sette opp en plakat med denne tekst­en:

«Vi begynner å bli rimelig lei av at folk spenner opp musefeller og legger dem tilbake i kurven. Dette er ikke morsomt! Om du synes dette er kjempegøy må du gjerne spenne opp ei felle og sette fingeren bortpå – så slipper vi andre å få vondt! Føler du deg truffet, oppfør deg som folk!»

Dyreng sier at de har opplevd oppspente feller i kurven fra tid til annen over et par år.

– Det har nok gått litt sport i å gjøre dette i enkelte ungdomsmiljøer, mener Dyreng.

Han har ennå ikke fått tilbakemelding på at kund­er har gått «på en smell» på grunn av pøbelstrekene, men påpeker at dette ikke bare er uskyldig moro.

– Til en viss grad kan jeg se en slags humor i dette. Men det er viktig å huske på at det er mange små barn som er innom her i butikken. Barn er nysgjerr­ige og tar på mange ting. Skulle en felle slå over noen små barnefingre, kan det gå veldig galt, påpeker Dyreng.

Har avslørt to

Etter den siste episoden med fingrene i musefella, satte han seg ned med opptakene fra videoovervåk­ingen i butikken. Der oppdaget han to unge gutter som spente opp feller.

– Jeg kjente igjen den ene av dem, og har sendt en tekstmelding til vedkommende. Jeg har gjort det klart at de to guttene ikke er velkommen i butikk­en igjen, før de klar­er å oppføre seg som folk, sier Dyreng.

 
Redaksjonen: post@stangeavisa.no
Abonnementsavdelingen:abo@stangeavisa.no
Reklameavdelingen:monica.blystad@hamarmedia.no
Stangeavisa arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Stangeavisa har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Stangeavisa bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no