15. okt
ASIATISK VRI:
Cyron, Cassandra og Cymon laget fiskekake-burgere med filippinsk smak.
 
Stange-inn med eksotisk fastfood på skolekjøkkenet
STANGE: Forrige uke fikk elevene på Stange ungdomsskole teste fiskekaker a-la Eritrea og Filippinene.

Publisert: 04.des.2016 17:15
Oppdatert: 04.des.2016 17:15

Det duftet himmelsk og annerledes i store deler av skolebygningen, da introduksjonsklassen på Stange ungdomsskole sist torsdag fikk boltre seg på skolekjøkkenet. Anledningen var norgesmesterskapet i lunsj og sjømat, som Helsedirektoratet, Norges Sjømatråd og Opplysningskontorene for fisk arrangerer i disse dager. Det fikk matfaglærer Ola Kennedy til å tenne på en kreativ ide.

– Vi har fått fiskekaker fra Knutstad og Holen, og så jobber vi her på skole­kjøkkenet med å lage topping med smaker fra elevenes hjemland for å gjøre dem attraktive. Vi serverer dem som burgere i skolekantina. Hensikten er å tilberede sjømat på en slik måte at ungdommene får lyst til å spise fisk. Vi kaller prosjektet «Stange-inn», forteller Kennedy.

Dermed ble det fiskekakeburgere med eritreisk eller filippinsk smaksfølge, toppet med syrisk og pale­stinsk salat.

Åttendeklasingen Nahom Ysmer fra Eritrea synes det er et spennende prosjekt. – Jeg liker å lage mat. Det er morsomt å prøve noe nytt, sier Nahom.

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
SPICY: Nahom med fiskeburger a-la Eritrea.
Redaksjonen: post@stangeavisa.no
Abonnementsavdelingen:abo@stangeavisa.no
Reklameavdelingen:monica.blystad@hamarmedia.no
Stangeavisa arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Stangeavisa har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Stangeavisa bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no