15. okt
 
Store politikere gjennom de siste 60 årene hedret Odvar
TANGEN: Flere av de kjente rikspolitikerne i Norge fra 60-tallet og fram til i dag møtte fram for å hedre og ta farvel med Odvar Nordli, da han ble bisatt fra Tangen kirke.

Publisert: 19.jan.2018 18:04
Oppdatert: 19.jan.2018 18:04

Kåre Willoch var blant de mange rikspolitikerne som fant veien til Tangen kirke fredag. Han var både politisk motstander og nær venn med Odvar Nordli. I bunnen for vennskapet lå en dyp og gjensidig politisk respekt for hverandre, selv om de kunne være uenige om hvilke veivalg som var best for landet. De skrev blant annet boken «Alvorlig talt» sammen i 2008.

– Nordli var jo en meget dyktig politiker. Og han var en fremragende statsminister. Også var han et fint medmenneske. Fordi han alltid la vekt på det saklige, og unngikk unødige motsetning­er. Det er veldig verdifullt å få oppleve en slik lederskikkelse med et annet politisk grunnsyn, men med en felles interesse for å løse problemer for Norge, uttalte Willoch nylig til NRK.

Også andre kjente rikspolitikere ønsket å ta et siste farvel med Odvar. I tillegg til Jonas Gahr Støre, dukket Arbeiderparti-kjemper som Thorvald Stoltenberg (utenriksminister i Nordlis regjeringstid), Bjørn Tore Godal, Ap-nestleder Hadia Tajik, Martin Kolberg og partisekretær Kjersti Stenseng opp. Også LO-leder Hans-Christian Gabrielsen og Senterparti-leder Trygve Slagsvold Vedum var tilstede, sammen med statsminister Erna Solberg og kong Harald.

Leder i Hedmark Arbeiderparti og påtroppende fylkesordfører for det nye og sammenslåtte Innlandet fylke deltok; Knut Storberget. Det samme gjorde fylkesmann Sigbjørn Johnsen og ordfører Nils A. Røhne, som begge var med og bære kista.

Også Eirin Fallet, tidligere AP-stortingspolitiker fra Stange, var med i Tangen kirke fredag.

– Odvar var et stort forbilde for meg, og jeg turte nesten ikke ta kontakt med ham da jeg startet i politikken. Men han var så hjelpsom og vennlig. Jeg tror han likte at vi som var nye i politikken stilte spørsmål og ba om råd. Han har vært en stor inspirasjon for meg gjennom hele livet. En tvers igjennom ujålete og hyggelig kar, sa Eirin Fallet til Stangeavisa etter bisettelsen.

 
I BISETTELSEN: Kåre Willoch.
UJÅLETE: Eirin Fallet minnes Odvar Nordli som en ujålete mann, et stort forbilde og venn. Her sammen med Knut Storberget.
Redaksjonen: post@stangeavisa.no
Abonnementsavdelingen:abo@stangeavisa.no
Reklameavdelingen:monica.blystad@hamarmedia.no
Stangeavisa arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Stangeavisa har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Stangeavisa bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no