15. okt
MELDER OVERGANG TIL FRP: Den tidligere varaordføreren og SV-politikeren Helle Henriksen Tenningås har meldt seg inn i Stange FrP, noe partikollega Truls Gihlemoen er svært så fornøyd med.
 
Tidligere SV-varaordfører går over til FrP
OTTESTAD: – Etter en lang prosess meldte jeg meg inn i Fremskrittspartiet og ønsker politisk forandring i Stange, sier tidligere varaordfører i Stange og medlem av Sosialistisk Venstreparti, Helle Henriksen Tenningås. Nå stiller hun gjerne som ordførerkandidat for Stange FrP.

Publisert: 21.mar.2018 13:10
Oppdatert: 22.mar.2018 08:43

Helle Henriksen Tenningås har tidligere vært medlem av Sosialistisk Venstreparti og varaordfører i Stange kommune. Nå har hun gått fra venstresiden til høyresiden i politikken.

– Etter en lang prosess og mye tenking, meldte jeg meg inn i Fremskrittspartiet. Etter mange gode prater med FrPs Trond Vangen de siste årene, og det at jeg er blitt eldre og ønsker politisk forandring i Stange, ble det til at jeg meldte meg inn i FrP tidlig i februar i år, sier Henriksen Tenningås.

– Vi er veldig glad for at Helle tok kontakt, sier leder for Stange FrP, Truls Gihlemoen.

Kutta ut SV

– Det er jo ikke lett å ta slike verdi­valg og stå i det. Jeg har jo vært i SV, men følte det ble et dilteparti ovenfor Arbeiderpartiet. Jeg meldte meg ut av partiet i 2012. Jeg skiftet jo også ishock­eylag fra Storhamar til Vålerenga, så jeg synes ikke det å skifte parti på denne måten er noe verre, sier Henriksen Tenningås og smiler godt.

FrPs direkte prat og metoder for å få gjennomslag for politikk­en, er det Helle synes er bra.

– Politikken er jo mye likt med SV, men metoden er svært ulik!

Nå er det kamp for private barnehager som opptar Helle Henriksen Tenningås.

– Andre svært viktige saker er jernbaneutbyggingen, boligutbygging og næringsutbygging, sier Helle.

Ordførerkandidat

– Vi har nå fått et medlem som er kvinne og som har god erfaring som politiker. Det er veldig bra for oss i FrP, sier Gihlemoen.

Og Stange FrP ser ikke bort fra at det nye medlemmet kan bli deres ordførerkandidat.

– Den prosessen starter vi med nå, sier Gihlemoen.

– Blir jeg spurt, så sier jeg ja og stiller som ordførerkandidat, sier den 42 år gamle tobarns­moren.

 
Redaksjonen: post@stangeavisa.no
Abonnementsavdelingen:abo@stangeavisa.no
Reklameavdelingen:monica.blystad@hamarmedia.no
Stangeavisa arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Stangeavisa har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Stangeavisa bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no