17. sep
HÅPER PÅ PLASS I KOMMUNESTYRET: Partiet De Kristne stiller for første gang til valg i Stange.
En av sakene de brenner for er å bytte ut barnevernet med et «familievern». Fra venstre: Jørgen Lollike (på fylkestingslista), partileder Erik Selle, førstekandidat i Stange Gunnar Olav Hellstrøm og Britt Hage­sæter.
 
Til valg på nedlegging av barnevernet i Stange
STANGE: Partiet De Kristne vil legge ned barnevernet i Stange og erstatte det med et «familievern». De gir tommelen opp for Aasa Gjestvang som ordfører, om de blir valgt inn i kommunestyret.

Publisert: 28.aug.2019 09:56
Oppdatert: 29.aug.2019 09:25

Partiet De Kristne (PDK) ble stiftet i 2011 – i stor grad som en protest blant konservative utbrytere fra Kristelig Folkeparti, som mener KrF har gått i en for liberal retning.

Utbrytere fra KrF

I år stiller partiet for første gang liste i et kommunevalg i Stange. Listetoppen er Gunnar Olav Hellstrøm, bosatt i Romedal. Også han var tidligere engasjert i KrF.

– For meg var det uaktuelt å bli med videre i KrF, da landsmøtet fjernet «bekjennelsesparagrafen», opplyser Hellstrøm til Stange­avisa.

«Bekjennelsesparagraf­en» i KrF gikk ut på at man måtte være bekjennende kristen for å kunne ha tillitsverv i partiet. På landsmøtet til KrF i 2013 vedtok 151 mot 27 delegater å fjerne paragrafen. Dermed takket Gunnar Olav Hellstrøm og flere andre konservative politikere for seg, og PDK fikk ny næring.

Vil ha «familievern»

Nå er ambisjonen til det lokale partilaget i Stange å få en fot innafor i kommunestyret de neste fire årene. Lykkes de med det, er det flere saker de brenner for. Mest kontroversielt er trolig at de ønsker å legge ned barnevernet i Stange.

– Vi ønsker å legge ned barnevernet i Stange og i stedet ha et familievern. Vi mener at det er alt for mange barn som tas ut av hjemme sine, uten god nok grunn. Hadde man i stedet satset på å styrke og hjelpe de foreldrene og familiene dette gjelder, ville barna kunne fortsatt med å bo hjemme. Vi må ta vare på familiene – det er ikke så «gæli» som de ofte skal ha det til. Dette hadde vært en mye bedre løsning for barna. Slik det er nå, blir ikke familiene ivaretatt i det hele tatt, hevder Gunnar Olav Hellstrøm.

Listetoppen er tidligere sauebonde og er opptatt av levende distrikter og rovdyrpolitikk.

– Vi er nødt til å ta vare på husdyra våre. Slik det er nå, går rovdyra foran. Det er ikke slik at jeg mener at all ulv skal skytes. Men det må være lov å beskytte husdyra sine, uten å bli satt inn, mener Hellstrøm.

Også pelsdyrnæringa mener han bør få fortsette.

– Med regjeringens politikk blir hele livsverk slett­et med et pennestrøk, helt uten hensyn til de som har bygget opp denne næring­en, mener Hellstrøm.

Partiet flagger også nei til bompenger, nei til eien­domsskatt og et sterkt jordvern.

Og i Stange får Tingvold-saken pulsen opp hos PDK-politikerne.

– Det er «høl i hue» å bruke penger på Tingvold. Vi mener pengene heller bør brukes på eldreomsorg. I dag er det ventelister på sykehjemsplass. Vi mener alle skal ha et sted å bo og føle seg trygge, sier Gunnar Olav Hellstrøm.

Nils/Aasa

Partilaget håper på èn til to representanter i det nye kommunestyret. Og i forhold til hvilken fløy de støtt­er i stangepolitikken; Aasa eller Nils, er det ing­en tvil:

– Vi er jo et blått parti, så vi støtter Aasa. Hun gjør en skikkelig god jobb, og vi mener vi trenger noe nytt i Stange. Det kan hende vi tar feil, men vi mener Aasa Gjestvang er den rette til å være ordfører videre, sier Gunnar Olav Hellstrøm.

Partileder på besøk

Sist lørdag sto partiet på stand i Storgata på Stange, der partileder Erik Selle kom for å holde appell. Han har stor tro på at partilaget i Stange skal gjøre et godt valg.

– Kjempebra at de har fått til ei liste her i Stange. Det er flotte folk, både de som engasjerer seg i partiet og som bor i Stange. Får vi inn èn i kommunestyret, er det veldig bra. Da får vi en stemme og kan begynne å gjøre oss kjent, mener Selle.

 
Redaksjonen: post@stangeavisa.no
Abonnementsavdelingen:abo@stangeavisa.no
Reklameavdelingen:monica.blystad@hamarmedia.no
Stangeavisa arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Stangeavisa har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Stangeavisa bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no