14. okt
LEFDAL: Chris Albert Furulund og Benjamin Lium fikk jobb på elektrogiganten Lefdal, der de hjalp til rundt i butikken. Foto: Henrik Esperø Nybakken
 
Ungdom i arbeid!
OTTESTAD: For tre uker siden ble elevene i niende trinn ved Ottestad ungdomsskole satt ut i «PRYO-uke». Her skulle elevene forsøke seg i en uke med full jobb.

Publisert: 14.jun.2016 10:05
Oppdatert: 14.jun.2016 10:05

Benjamin Lium og Chris Albert Furulund fant seg jobb hos elektrogiganten Lefdal på Hamar. De var fornøyde med dette.

– Dette er et veldig spennende konsept, som hjelper oss med å få en liten smakebit på det praktiske arbeidslivet, sier Chris Albert Furulund. 

De var fornøyde med dette, men guttene syntes ikke dette var noen drømmejobb for dem. Fordi det er veldig lite betalt og at dette ikke er noe de har sett for seg å drive med i lengre tid.

Den første arbeidsdagen deres blåste de opp ballonger, grunnet 80-års jubileet for Lefdal. De syntes dette ikke var så veldig gøy, og tror ikke dette er en vanlig arbeidsdag for de ansatte. 

Framtidige lærere?

Maja Molstad Engebakken og Stina Hofsø Knudsen tilbragte uken på Arstad barneskole. Her trivdes de med barna og følte seg veldig velkomne. De syntes det var veldig spennende å få se en skoletime fra lærerens perspektiv. 

– Jeg synes det er veldig morsomt å se det øyeblikket når en ung elev lærer noe nytt, sier Maja Molstad Engebakken.

De valgte å søke der, fordi det er i nærmiljøet og de kjenner lærerne. Kanskje ikke alle ville valgt å ha en arbeidsuke på skolen, men disse to jentene var ivrige etter å lære hvordan det var i arbeidslivet hos en lærer, og de er begge interesserte i barn.

Da vi spurte dem om de ville bli lærere, svarte de at det kommer helt an på hvilken klasse de får. Jentene syntes det virket koselig og trivelig å jobbe der, men studiet framover er langt. 

Flyktninger

Bård Larsen Johnsen syntes jobben på flyktningmottaket var veldig spennende og variert. 

– Det er veldig spennende å se all den kulturen som kommer inn, sier Bård.

Han elsker det å se andre mennesker, lære nye språk, ihvertfall når han er med og hjelper. 

Bård hadde lyst til å jobbe her, fordi han vil se flyktninger på en helt annen måte enn det fæle vi ser på TV. Da vi spurte han om han kunne tenke seg å jobbe der, sa han at det kanskje kunne hende.

 
PÅ SKOLEN: Maja Molstad Engebakken og Stina Hofsø Knudsen ble utplassert på Arstad barneskole som hjelpelærere. Foto: Henrik Esperø Nybakken
FLYKTNINGER: Bård Larsen Johnsen dedikerte sin arbeidsuke til å arbeide på flyktningmottaket i Stange sentrum, der han hjalp flyktninger å lære norsk. Foto: Henrik Esperø Nybakken
Redaksjonen: post@stangeavisa.no
Abonnementsavdelingen:abo@stangeavisa.no
Reklameavdelingen:monica.blystad@hamarmedia.no
Stangeavisa arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Stangeavisa har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Stangeavisa bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no