14. okt
 
Ungdommer fikk prøve seg i arbeidslivet
STANGE: Forrige uke var elever fra 9. trinn utplassert på jobber i nærområdet for å få kjenne på hvordan det er arbeidslivet.

Stangeavisa har intervjuet elever fra Stange og Romedal ungdomsskoler for å høre hvordan de har det på jobben, og om dette er noe de vil jobbe med i framtiden.

På sykehjem

Fem jenter fra Romedal ungdomsskole,  Lara Mari Struperud, Thea Louise Fagerhaug, Lisa Søby, Frøya Arvesen og Helene Tangen, var utplassert på Parkgården sykehjem på Hamar. Jentene synes at dette er en perfekt jobb for dem, siden de er omsorgsfulle og hjelpsomme. Noe man må være for å ha en slik jobb. Jentene vurderer dette yrket i framtiden, siden jobben har en så varierende hverdag. 

Vi spurte om de hadde fått et nytt syn på sykehjemmet. Og alle svarte «vi visste at de hadde det bra, men ikke så bra». 

Storkoste seg

William Douglas Brynjar Paulsen Fraser fra Stange ungdomsskole jobbet på Freske Fraspark i Hamar sentrum forrige uke. Han er storfornøyd med jobben.

– Jeg er kjempefornøyd med jobben, siden jeg får drive med fotball på dagtid. Jeg gleder meg hver morgen for å dra på jobb, sier William.

Han synes dette er en morsom jobb, men dette er nok ikke noe for ham i framtiden. Men han kunne hatt det som en sommerjobb, sier William.

Bankmann

Jonas Wolla går på Stange ungdomsskole. Han jobbet i Sparebanken 1 Hedmark på Stange. Han er fornøyd med jobben sin og stortrivdes i banken.

– Jeg valgte å jobbe i banken fordi jeg får erfaring med økonomi, og det er det jeg vil jobbe med i framtiden. Denne jobben passer meg utmerket på grunn av mine mattekunnskaper, og som sagt min interesse for økonomi. Å jobbe i bank tror jeg kan være noe for meg. Det er i hvert fall en spennende mulighet, sier Jonas Wolla.

I barnehagen

Emma Eikemo Hagen, Ronja Murud, Emma Løken Standerholen og Pernille Therese Alm går også på Stange ungdoms­skole. De jobbet forrige uke i Læringsverkstedet barnehage på Stange. De valgte jobb i barnehage, fordi de liker å jobbe med og være med barn.

– Å jobbe i barnehage er perfekt for oss som elsker å jobbe med barn. Men det kan være krev­ende også med alle disse ungene som skriker deg i øret hele tiden. Sier Ronja Murud.

– Å jobbe i barnehagen er gøy, men lønnen er litt lav, svarer Emma Eikemo Hagen på spørsmål om dette kan være noe for henne i framtiden.

 
Redaksjonen: post@stangeavisa.no
Abonnementsavdelingen:abo@stangeavisa.no
Reklameavdelingen:monica.blystad@hamarmedia.no
Stangeavisa arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Stangeavisa har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Stangeavisa bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no