15. okt
TIL STANGE: Thor Gotaas holder foredrag på Stange bibliotek fredag ettermiddag. Foto: Rune Aasen
 
Hør Thor Gotaas på biblioteket: Snakker om de store kanonene blant norske skiløpere
STANGE: Hele Norges skiorakel og -entusiast, Thor Gotaas, kommer til Stange bibliotek fredag ettermiddag.

Publisert: 11.aug.2019 18:11
Oppdatert: 14.aug.2019 10:24

Det er vel få personer i dette land­et som klarer å formidle norsk langrennssport og langrennshistorie med større innlevelse og entusiasme, enn Thor Gotaas. Fredag 16. april, fra klokka 17 til 18, kan du høre ham på Stange bibliotek.

Brå, Northug, Bjørgen

– Gotaas’ foredrag er en del av Sparebank 1 Østlandets fokus på ski og langrenn under Stange­dagene i år. Tittelen på foredrag­et hans er «Fra Oddvar Brå til Petter Northug og Marit Bjørgen, norske skiløpere», forteller Linn Lochert i Sparebank 1 på Stange.

Arrangementet er gratis for alle, og vil garantert bestå av både artige anekdoter, nye historiske tilbakeblikk og spennende historier – formidlet slik bare Thor Gotaas klarer det.

Oversatt til flere språk

Thor Gotaas (snart 54) er fra Brumunddal. Han omtales på Wikipedia som en norsk folklorist og forfatter, og skriver kultur­historiske bøker med folkloristisk vinkling.

«Han er særlig opptatt av outsiderne i samfunnet, og også de som beveger seg mer enn vanlig, enten det gjelder som levemåte eller på fritiden. Gotaas gransk­er det seriøse og det kuriøse i folkelig kultur, og kombinerer detaljstudier med lange linjer for å søke ny historisk innsikt. Som folkeminnegransker er han spesielt interessert i mentalitetshistorie og skiftende holdninger, enten det er historisk, geografisk eller sosialt. Forfatterskapet omhandler emner som idrettshistorie, særlig skihistorie, vagabonder og taterfolket», skriver Wikipedia.

Gotaas er cand.philol. fra Universitetet i Oslo og skrev hovedoppgave med «Holdninger til tatere sett i historisk perspektiv» som tema.

Boka «Løping – en verdenshistorie» er foreløpig oversatt til svensk, dansk, engelsk, russisk, nederlandsk, italiensk, amharisk, tysk, japansk, arabisk, portugisisk, koreansk, tyrkisk, tsjekkisk, ungarsk og slovakisk.

 
Redaksjonen: post@stangeavisa.no
Abonnementsavdelingen:abo@stangeavisa.no
Reklameavdelingen:monica.blystad@hamarmedia.no
Stangeavisa arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Stangeavisa har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Stangeavisa bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no