16. okt
STORE DIMENSJONER: Skilandslagets enorme smøre­trailer fyller Tingvoldtorget fredag og lørdag, sammen med mange
spennende skiaktiviteter både for barne og voksne. Foto: Privat
 
Landslagets smøretrailer ruller inn på Tingvoldtorget
STANGEBYEN: Dette blir som julekvelden for alle langsrennsfrelste... Fredag og lørdag kan du selv oppleve skilandslagets sagnomsuste smøre­trailer på Tingvoldtorget.

Publisert: 11.aug.2019 19:05
Oppdatert: 14.aug.2019 10:24

Ingen andre land i verden har et så profesjonelt smøreteam eller et så avansert, rullende smøreverksted som de mannlige og kvinne­lige langrennsløperne på det norske landslaget. Mann­skapet som betjener traileren og sørger for at skiene glir så fort som mulig i sporet for elite­løperne er topp utdannede og har lang fartstid. På en god dag på jobben hylles de som helter i riksmediene. På en dårlig dag venter det kjeft fra «halve Norge», om skiløperne våre mister sekunder i løypa som følge av bakglatte ski, klabbing eller klassikeren «is i rubben».

Nå får du selv anledning til å oppleve smøretraileren, miljøet rundt den, kanskje lære noen smøretriks og delta i en rekke spennenede aktiviteter knyttet til langrenn på nært hold. Fredag fra klokka 11 til 19 og lørdag fra klokka 11 til 15 parkeres trailer­en på Tingvoldtorget.

Bak arrangementet står Spare­bank 1 Østlandets Stange-­avdeling.

– Sparebank 1 er en av hovedsponsorene til skilandslaget. Og i og med Stangedagene feirer 50 år i år, var det derfor ekstra hygge­lig å kunne bruke anled­ningen til å få smøretrailer­en hit til Stange. Vi vet det er mange som er interessert i langrenn i kommunen vår, sier Linn Lochert, rådgiver i den lokale spare­banken på Stange.

Stak mot Northug

I tillegg til at folk vil få omvisning i smøretraileren og se hvordan den fungerer i praksis, blir det også flere skirelaterte aktiviteter på Tingvoldtorget.

– Blant annet blir det en stake­maskin-konkurranse, der folk kan stake mot Petter Northug og Therese Johaug. De som staker best blir kåret til vinnere og får fine premier. Det blir også rulle­skikonkurranse for barn begge dager, forteller Lochert.

Bruktmarked

Lørdag suppleres arrangementet med deltakelse fra de lokale skiklubbene fra Vallset, Åsbygda og Ilseng. Sammen arrangerer de en bruktsalg-dag av skiutstyr. Her kan folk ta med brukt skiutstyr – kanskje det er noen andre som trenger det mer? Eller folk kan kjøpe fullt brukbart utstyr til seg selv eller ungene, og dermed spare mye penger.

Det blir også salg av kaffe og vafler denne dagen.

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
FYLLER TINGVOLDTORGET: Fredag og lørdag vil landslagets smøretrailer og skiaktiviteter fylle Tingvoldtorget. Linn Lochert i Sparebank 1 Østlandet Stange gleder seg skikkelig.
Redaksjonen: post@stangeavisa.no
Abonnementsavdelingen:abo@stangeavisa.no
Reklameavdelingen:monica.blystad@hamarmedia.no
Stangeavisa arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Stangeavisa har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Stangeavisa bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no