15. okt
 
Stange curlinghall åpnet - se bildene
STANGE: Lørdag var det stor fest, da Stanges flunkende nye curlinghall ble åpnet.

Publisert: 17.okt.2016 13:07
Oppdatert: 17.okt.2016 13:10

Curlinghallen i Stange er blitt en realitet på minimum av tid med minimum av penger, men med maksimum av dugnadstimer.

– Dette blir ikke bare lagt merke til i Norge, men også internasjonalt. Verden har mye å lære av det dere har gjort her. Fortell historien, sa Bent Ramsfjell, visepresident i det internasjonale curlingforbundet under åpningen av hallen på lørdag, en curlinghall som nok er Norges billigste. Prislappen er 5,5 millioner kroner.

En slik begivenhet gikk som den måtte gå med gjallende fanfare og snorklipping av ordfører Nils A. Røhne og kaffe og marsipankake til de rundt 150 frammøtte. Også kom det noen høyst berettigede takkens ord fra dypet av ildsjelenes curlinghjerte.

Dugnadsinnsatsen dreier seg om over 2.500 timer fra Hedmarken Curlingklubb tok over bygget på Ljøstadfeltet den 4. april til isen lå klar den 1. oktober.

Isanlegget er mobilt og ble første gang brukt under Curling-VM i Basel i Sveits. Det ble flyttet til Stange og montert permanent, og anlegget er det eneste i sitt slag i Skandinavia. På denne isen ble den første offisielle stenen satt, og den første offisielle kampem spilt. En showkamp med lokale curligstorhelter mot nasjonale topper.

Saken oppdateres etter hvert med mer info.

 
Redaksjonen: post@stangeavisa.no
Abonnementsavdelingen:abo@stangeavisa.no
Reklameavdelingen:monica.blystad@hamarmedia.no
Stangeavisa arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Stangeavisa har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Stangeavisa bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no